Rap Tronic

Ne-am extins expertiza și zona de confort!

RAP Team 21/10/2019

Ultimul nostru proiect, încheiat cu success, a constat în înlocuirea unui tanc de apă de 100mc cu unul nou. Provocările nu au fost puține, țînând cont de gabarit și locație.

Mai jos vă descriem în câteva rânduri magnitudinea proiectului.

Tancul de înlocuit, cu dimensiuni respectabile – 20 m lungime și un diametru de 4.2 m, se afla într-o zonă greu accesibilă iar scoaterea lui trebuia realizată pe deasupra unei hale de producție, ceea ce a însemnat un plan complex, laborios, pentru ca activitatea acesteia să nu fie perturbată. Pentru a putea ajunge în zona respectivă, a fost necesară utilizarea unei macarale de dimensiuni mari. Lanțurile acesteia au fost cuplate de tanc, tancul a fost complet detașat de pe suportul pe care era așezat, după care a fost ridicat și îndepărtat fără incidente. Pentru a-l poziționa apoi pe orizontală s-a folosit o a două macara mai mică.

Pentru securizarea tancului în timpul utilizării macaralei, am apelat la serviciile unui partener specializat în lucrări la înălțime (alpiniști utilitari), deoarece nu era loc pentru nacele sau alte utilaje de ridicare. După ce am decuplat tancul de pe suport, cu ajutorul partenerilor specializați în macarale, am demarat procedura de ridicare și transport peste clădire și apoi culcarea tancului și pregătirea pentru transport la locul de depozitare. Ulterior eliberării spațiului, am ridicat tancul nou pentru așezarea pe suport și pregătirea pentru fixare și conectare la utilități.

După finalizarea cu success a operațiunilor descrise, clientul a fost foarte mulțumit de nivelul serviciilor, de modul de organizare, de calitatea noului rezervor și a lucrărilor de instalare. După testare, tancul a fost integrat imediat în procesul de producție.

Ne mândrim cu faptul că, deși au existat multiple provocări, proiectul a fost finalizat în parametri de timp și buget agreați.