beer industry projectoversized tank relocationprocess engineeringstainless steel tanktank insulation

Repoziționarea unui siloz agabaritic

RAP Team 21/01/2021

Unul dintre numeroasele noastre proiecte încheiate cu succes, a constat în mutarea unui siloz dintr-un punct în altul, ținând cont de programul de producție al beneficiarului, dar și de alte obstacole apărute.

Clientul nostru, unul dintre producătorii de bere locali de top, si-a dorit deconectarea unui siloz de 130mc și mutarea acestuia din fața uneia dintre cele mai vechi fabrici de profil din România, în spatele ei, unde urma să fie reconectat. Provocarea a constat în faptul că operațiunea trebuia realizată în cel mult patru zile iar dificultatea a apărut când am înlocuit furnizorul de echipamente de ridicare în ultimul moment, consecința acestui fapt fiind schimbarea totală a metodei de lucru.

În scenariul inițial, operațiunea de mutare a silozului impunea deplasarea sa în poziție verticală, prin intermediul a două macarale de 100t, pentru a nu fi necesară îndepărtarea izolației acestuia. Deoarece timpul era scurt, procedura necesita oprirea procesului de producție pentru o perioadă de patru zile, care să includă și weekendul.

În noul scenariu, silozul trebuia mutat în poziție orizontală, fără a degrada izolația, pe un alt traseu mai dificil, față de cel stabilit înițial. Ce am făcut? Pentru a putea finaliza operațiunea cu succes, am decis să alegem un traseu mai lung dar mai sigur, pentru care am obținut un permis de liberă trecere, pentru că în noua configurație am ales să ocolim fabrica prin stradă. Am convins clientul că această este cea mai bună variantă pentru a ne încadra în timpul stabilit. Am utilizat două macarale, respectiv una de 100t și alta de 70t pentru manipularea silozul de 20 de metri înalțime și 4 metri în diametru în poziție orizontală, iar pentru transportul între cele două puncte am folosit un trailer agabaritic.

După reconectare, am verificat funcționalitatea iar testele au dovedit că totul a decurs conform specificațiilor. În final, ne bucurăm că proiectul a fost finalizat cu succes, în orizontul de timp și în bugetul stabilit. Cea mai mare realizare rămâne însă satisfacția clientului nostru, care se declară încă o dată mulțumit de serviciile noastre.