RAP Development

RAP Development, despre multiplicarea binelui

RAP Team 29/03/2021

Alături de Fundația Comunitară și Cercului de Donatori Brașov am reușit să înmulțim binele pentru 126 de oameni. Ne-am unit forțele și am susținut trei proiecte din comunitatea noastră, generând schimbări reale.

Primul proiect, „Mama 24/24”, coordonat de Asociația de Servicii Sociale SCUT, și-a propus sprijinirea mamelor, beneficiare în proiect, pentru a-și crește copiii alături de ele. Finanțarea și activitățile acestui proiect au fost adaptate la nevoile și situațiile de criză cu care s-au confruntat mamele, multe dintre acestea amplificate de circumstanțele pandemice. Activitățile incluse în proiect au fost: un curs de mentorat, campania de ziua copilului, trei campanii de achiziționare și distribuire ajutoare materiale, 384 de ședințe de consiliere socială și 304 de ședințe de cosiliere psihologică. În ceea ce privește impactul social, au fost constatate o creștere a calității vieții, dezvoltarea unor abilități sociale și competențe parentale, o facilitare a accesului la drepturi și prestații sociale, reechilibrare psiho-emoțională, etc. Cea mai mare realizare rămâne reducerea riscului de abandon școlar, copiii fiind instituționalizați și crescuți în iubirea și grija familiilor lor.

Al doilea proiect, „Împreună încălzim suflete”, coordonat de Fundația Bucuria Darului, a însemnat asigurarea unor condiții de locuit decente în condiții de iarnă. Astfel, copiii pot adormi în căldură, se pot juca sau să își facă temele fără să le înghețe mâinile, părinții se pot bucura că la culcare își îmbracă copiii în pijamale și nu în geaca groasă cu care ies afară, bătrânii se pot încălzi lângă sobă, iar mâncarea este caldă.

Ultimul proiect, „Zâmbesc din nou cu ajutorul tău”, a avut ca scop recăpătarea echilibrului emoțional pentru copiii și mamele care sunt victimele violenței domestice. În vederea atingerii acestui scop, au fost realizate 133 de sesiuni de terapie. O parte din banii strânși au fost redirecționați și către nevoile materiale pe care 7 femei, care cresc 14 copii, le aveau. Rezultatul vizibil al acestui proiect constă în progresul realizat de către beneficiari, spre procesarea și acceptarea traumelor trăite.

Suntem mândri și bucuroși că am contribuit la îmbunătățirea situației celor 126 de beneficiari ai proiectelor.