RAP Development

Construcția primului tronson de estacadă

RAP Team 23/02/2021

Obiectivul unuia dintre proiectele noastre de construcții, finalizat de RAP Development recent, a constat în realizarea unei estacade suport pentru traseele de conducte tehnologice, în incinta fabricii clientului nostru, unul dintre producătorii de bere locali, de top. Prima etapă a constat din realizarea primului tronson, dintr-un număr total de șapte tronsoane.

Dificultatea apărută a constat în aducerea și montarea unei grinzi de aproape 20 m lungime, 3 m înălțime și 1.5 m lățime, din cauza constrângerilor din teren. Structura de susținere a estacadei a presupus realizarea unei serii de stâlpi metalici, zăbreliți, dispuși la distanțe diferite, în funcție de constrângerile date de construcțiile și echipamentele existente. În ceea ce privește grinzile suport pentru conductele de estacadă, acestea prezentau dimensiuni diferite, în funcție de necesitățile tehnologice. Fundațiile pe care noile estacade urmau să fie așezate erau izolate și alcătuite din blocuri de beton simplu și cuzineți armați. De asemenea protecția anticorozivă a structurii metalice a presupus o atenție deosebită, pentru a fi realizată în conformitate cu standardele interne ale clientului.

Planul nostru a fost să transportăm grinda respectivă cu ajutorul unui trailer agabaritic de la București la Brașov, deoarece proiectul nu permite segmentare.

Pentru producția structurii metalice am apelat la un partener consacrat, pentru a asigura nivelul de calitate impus și livrarea în timp. Mai apoi, pentru operațiunea de montaj și preluare de pe trailer am folosit o macara de 140t și una de 40t.

Rezultatul final? Clientul nostru se declară încă o dată mulțumit de serviciile pe care le oferim. Deplin satisfăcuți de livrarea în toți parametri a primei etape, ne pregătim de abordarea următoarelor tronsoane conform graficului de timp agreat.